11/13/2024
7:00 PM-9:00 PM

KORUNDI HOUSE OF CULTURE

Korundi House of Culture

Loppukevennys

Loppukevennys on saman työryhmän luomus, joka teki yli kymmenen vuotta ympäri Suomea pyörineen Saikkua -trilogian. Uutta esitystä ovat olleet kirjoittamassa Kalle Pylvänäinen, Ville Keskilä ja Jukka Rasila, sen on ohjannut Otto Kanerva.

MTV Uutiset on tehnyt illan pääuutislähetyksensä loppuun kevennyksiä yli 40 vuotta. Alun perin vakavien ja synkkien uutisten vastapainoksi haluttiin kertoa jotain piristävää. Kevennykset ovat muodostuneet jo oleelliseksi osaksi Maikkarin uutislähetystä. Vuosien aikana myös suuri yleisö on oppinut tietämään sen, että mitä se tarkoittaa, kun puhutaan loppukevennyksestä uutisissa. Kevennyksiä on parodioitu, ne ovat herättäneet katsojissa monenlaisia tunteita ja joskus on jopa uutisankkuri meinannut tikahtua omaan nauruunsa. Loppukevennys -esitys tapahtuu uutishuoneella. Työryhmä on jälleen keksinyt loputtomien tarinoiden ja vitsien lähteen.

Otto Kanerva on innostunut uudesta konseptista. ”Tämä syntyi tarpeesta. Pojat halusivat kehittää uuden aiheen ja siitä syntyi Loppukevennys. Tapahtumapaikka on uutishuone, jossa on Mika Tommolan loppukevennysten henki. Se on sketsi- ja viihdeteatteriesitys, joka alkaa uutisilla. Maikkarilla on uusi uutisstudio, mutta me olemme vahvasti sitä mieltä, että kohta Yle tulee perässä. Loppukevennys kertoo yhdestä uutishuoneen illasta ja koko sketsiviihde on tehty sen ympärille. Olemme tietenkin lähteneet siitä, että homma on hauskaa. Tämä on työryhmällinen juttu, jossa me kaikki olemme vähän ohjaajia, mutta mä kuitenkin sanon viimeisen sanan, vai sanonko, en tiedä? Juttu kehittyy paljon myös tien päällä yleisökokemusten mukaan”, sanoo Kanerva hymy suupielessä.

Tiedote lupaa, että Loppukevennys vie katsojan suoraan päivänpolttavaan uutishuoneeseen, jossa ankkuritkin ovat kuumia. Näyttelijät lupaavat vaihtaa hahmojaan yhtä useasti kuin Mika Tommola pipoa. Vapauttava Loppukevennys johdattaa katsojan Pornaisten Only fans- ammattiopistoon, kertoo meille Jukan ja Mirvan viimeisimmän Amazing- reissun kuulumiset. Se vie ajatushautomoon, jossa Tauski tajusi, että se on ”sinä vain” eikä ”kuka vain”. Jätä havut ladulle ja suuntaa uutishuoneelle. Loppukevennys on silkkaa tykitystä ja laturaivoa!

Rooleissa esiintyvät Jukka Rasila, Kalle Pylvänäinen ja Ville Keskilä.

Tuotanto:

iltama.fi https://www.iltama.fi/

Liput:

Peruslippu 33,50€

Lapset, opiskelijat ja eläkeläiset 29,50 €

Sis. palvelumaksun

Kesto n. 2h väliaikoineen

Osta lippu: https://korundi.lippu.fi/webshop/webticket/shop?event=1115

Tilaa väliaikatarjoilut ennakkoon verkkokaupasta viimeistään 24h ennen esityksen alkua: https://korundi.lippu.fi/webshop/webticket/shop?event=1151

Kulttuuritalo Korundi, Lapinkävijäntie 4, 96100 Rovaniemi