Lapin kamariorkesteri 14.9.2022
Orkesterin yhteiskuva mustaa tausten vasten.

Buster Keatonin klassikkoelokuva soi Lapin kamariorkesterin konsertissa 22.9.!

Lapin kamariorkesteri sukeltaa mustavalkoelokuvien maailmaan kun ikiklassikko Buster Keatonin komedia Our Hospitality tulee valkokankaalle Korundissa torstaina 22.9. klo 19. Mykkäelokuvan musiikki kuullaan livenä orkesterin esittämänä ja kapellimestari John Storgårdsin johtamana.

Elokuva Our Hospitality, suomeksi osuvan vauhdikkaasti käännetty Ruutia, räminää ja rakkautta, kertoo vuosien jälkeen synnyinseudulleen palaavasta nuoresta miehestä, joka tietämättään joutuu keskelle kipakkaa sukuriitaa. Vähän yli tunnin mittaisen elokuvan käänteet sisältävät niin romantiikkaa, komediaa kuin jännitystäkin.

Ohjauksen lisäksi Buster Keaton on tutusti elokuvan pääroolissa, ja nähdäänpä tarinan muissa rooleissa peräti kolme klassikko-ohjaajan perheenjäsentä: puoliso, pieni poika ja isä. 

Elokuvan musiikin on säveltänyt Yhdysvalloista Britteihin asettunut Carl Davis, jonka kynästä ovat lähteneet useat elokuva- ja televisiosävelmät. Davis on säveltänyt musiikkia yli 60 mykkäelokuvaan ja useimpiin Keatonin teoksiin. Nyt Lapissa nähtävän elokuvan musiikkia Davis on itse luonnehtinut erityisesti kamarimusiikista ja Schubertin teoksista ammentavaksi – sijoittuuhan Buster Keatonin tarinakin 1800-luvun alkupuolelle.

Konsertti on väliajaton ja sen jälkeen on mahdollista kuulla John Storgårdsin ajatuksia juhlakaudesta kannatusyhdistys Lakka ry:n järjestämässä taiteilijatapaamisessa, jossa kapellimestaria haastattelee Anu Jormalainen.