Kulttuuritalo Korundi Lapin kamariorkesteri 27.9.2022

Korundijazz tulee taas 30.9.-1.10.2022

Korundijazz on rovaniemeläinen jazz- ja rytmimusiikkifestivaali. Korundijazzin taiteellisena johtajana toimii trumpetisti Tapio Maunuvaara. Tapahtuman tuottaa Jaskan Kaverit ry. Tämän syksyn ohjelmisto koostuu nuorista lupauksista ja vanhoista konkareista. Mukaan on tälle syksylle saatu mm. iki-ihana Maarit Hurmerinta, nuorempaa musiikkigenreä edustava Kasmir sekä kaupungin ylpeys, Lapin kamariorkesteri.

Perjantaina festivaalin aloittaa nuorten oululaisten nuorten Purely Blue, jonka musiikin kantavana voimana on saksofonisti Wayne Shorterin tuotanto . Upean orkesterin solistina laulaa Reetta Uusimaa. Illan pääesiintyjänä on suomen ykköstrumpetisti Jukka Eskola ja kaupungin oma kuuluisuus, Lapin kamariorkesteri. Konsertissa kuullaan niin Jukan omia sävellyksiä sekä bossa nova- ja jazzstandardeja, jotka ovat sovitettu brasilialaisiin rytmeihin. Konsertin toisena solistina esiintyy sielukas tulkitsija, Suomen eturivin esiintyjiin kuuluva laulaja Nina Mya.

Perjantai-illan päättää rovaniemeläinen jazzorkesteri, Korundijazz houseband. Niin kuin nimikin kertoo, yhtyeen jäsenet ovat kantavia voimia Jaskan kaverit ry:n riveistä. Mukana on myös Lapin Musiikkiopiston rytmimusiikin uusia opettajia. Luvassa hieno kattaus rytmikästä jazzmusiikkia.

Lauantaina festivaalin aloittaa rumpali Mikko Silanderin Sound of Consense: Tribute to Horase Silver! Luvassa erittäin tyylikästä jazzmusiikkia ja solistina kappaleita tulkitsee oululainen , nuori laulajalupaus Pihla Eskelinen.

Salissa illan aloittaa Oulu All Star Big Band solistinaan Kasmir. Kotimaisen R&B:n ykkösnimi ja musiikkikentän valovoimaisimpiin tähtiin lukeutuva Kasmir tekee ainutlaatuisen konsertin Oulun All Star Big Bandin kanssa. Konseertissa kuullaan lahjakkaan vokalistin ja biisinkirjoittajan tuotantoa soulsäveliin puettuina big band -sovituksina.

Illan toisen pääkonsertin solistina on iki-ihana Maarit. Maarit tuskin esittelyitä kaipaa. Illan ohjelmisto onkin kattaus hänen pitkän ja upean uran varrelta. Mukaan mahtuu myös muutama jazzyllätys! Maaritin taustalla soittaa T:M:Q(Tapio Maunuvaara Quintet), joka on festivaalin vakioesiintyjä. Orkesterin solistina ovat toimineet mm. Inga Söder, Sami Saari, Nina Mya.

OHJELMA

PERJANTAI 30.9. esiintyjät:

klo 18.00-19.00 Purely Blue

klo 19.00-20.15 Jukka Eskola Orquesta Bossa & Nina Mya & Lapin Kamariorkesteri

klo 20.30-21.30 Korundijazz Houseband

LAUANTAI 1.10. esiintyjät:

klo 19.00-20.00 Sound of Consense: Tribute to Horase Silver

klo 20.00-21.00 OASBB feat Kasmir

klo 21.00-22.00 Purely Blue

klo 22.00-23.00 Maarit Hurmerinta

LIPUT

Perjantain liput alk. 30€ (sis. käsittelykulun), ovihinta 35€ (sis. käsittelykulun)

Lauantain liput alk. 48,50€ (sis. käsittelykulun), ovihinta 54€ (sis. käsittelykulun)

Myynnissä myös kahden päivän lippu (pe-la). Hinta alkaen 69€ (sis. käsittelykulun).

KORUNDI KITCHEN & CAFÉ PALVELEE JAZZIEN AJAN

Korundi Kitchen & Cafén houkuttelevat tarjoilut ja mutkaton palvelu täydentävät jazzelämyksen molempina tapahtumailtoina. Hyvän juomavalikoiman lisäksi tarjolla on sekä suolaista ja makeaa jokaiselle makupaletille. Jazziltoina palvelemme sekä ravintolassa että aulan viinibaarissa.

Lauantai-iltana 1.10 tarjolla myös herkullisia aasialaisia höyrysämpylöitä, jotka sopivat vähän isompaankin nälkään.

Tarjoilut ovat ostettavissa paikan päältä Korundista (ei ennakkomyyntiä).

Tervetuloa nauttimaan hyvän musiikin ja lasillisen äärelle!