Lapin kamariorkesteri 1.9.2022
Hans Abrahansens: SCHNEE, 10 Canons for 9 players. Dacapo 2022.

Lapin kamariorkesterin levytys 'Schnee' ehdolla Gramophone-palkinnon saajaksi!

Lapin kamariorkesterin tuorein levytys Schnee on nimetty ehdolle arvostetun Gramophone-palkinnon saajaksi! Vuonna 2022 julkaistu levytys on ehdolla nykymusiikin kategoriassa.

Levy 'Schnee' sisältää säveltäjä Hans Abrahamsensin teoksen Schnee, 10 kaanonia yhdeksälle soittajalle. Lapin kamariorkesterin muusikoita johtaa taiteellinen johtaja John Storgårds. Levytys on äänitetty Korundi-salissa helmikuussa 2020 ja julkaistu tänä vuonna Dacapo-levymerkillä.

Gramophone-palkintojen saajat  julkaistaan lokakuun alussa. Eri kategorioissa on ehdolla kaikkiaan 72 parhaaksi valikoitua levytystä eri puolilta maailmaa, jotka ovat ehdolla eri kategorioissa kuten kamarimusiikissa, oopperassa tai nykymusiikissa. Lapin kamariorkesteri on aiemmin ollut Gramophone Award -ehdokkaana vuonna 2013 ensilevytyksellä Vagn Holmboen kamarisinfonioista. Myös kyseinen levy julkaistiin Dacapo-levymerkillä.

John Storgårdsilla on tänä vuonna erityisesti jännitettävää, sillä Lapin kamariorkesterin levytyksen lisäksi hän on ehdolla myös konserttokategoriassa johtamansa Tukholman Filharmonikkojen ja viulisti Johan Dalenen levytyksellä Sibeliuksen ja Nielsenin teoksista BIS-levy-yhtiölle.

Lisätiedot:
Intendentti Inka Puhakka
0400 764 469
inka.puhakka (at) rovaniemi.fi

Lapin kamariorkesterin Facebook
Dacapo Records
Gramophone Awards