Rovaniemen taidemuseo 17.8.2022

Rovaniemen taidemuseo kutsuu poliitikot museoharjoitteluun viikolla 34

Museoliiton lanseeraaman Poliitikon museoharjoittelu -kampanjan perusajatus on kutsua poliitikkoja tutustumaan museon toimintaan käytännönläheisellä tavalla. Rovaniemen taidemuseo pyysi keväällä yleisöltä vinkkejä sopivista harjoittelijoista ja kaikki kutsutut kaupunginvaltuutetut olivat kiinnostuneita museotyöstä. Museoharjoittelua tulevat suorittamaan tiistaina 23.8. Miikka Keränen (Vihr), Henri Ramberg (Vas) ja torstaina 25.8. Sara Seppänen (PS).

Museotyö ei aina ole siistiä sisätyötä, kuten Henri Ramberg ja Miikka Keränen saavat huomata. Nykytaiteen museo Kiasmaan lainattavan Markus Copperin Kursk- teoksen sukelluspuku vaatii pesua, joten harjoittelijoita on ohjeistettu ottamaan mukaan sadevaatteet ja kumisaappaat.

Rovaniemen taidemuseon vierailevat näyttelyt kertovat pohjoista tarinaa. Kaupunginvaltuutettu ja Lapin liiton puheenjohtaja Sara Seppänen pääsee mukaan näyttelyn ripustukseen yhdessä taiteilijoiden Jaakko Heikkilän ja Markku Heikkilän kanssa.

Museoharjoittelijoiden työtehtäviin kuuluu myös taideteosten pakkaaminen näyttelylainaa varten. Rovaniemen kaupungin omistamasta Jenny ja Antti Wihurin rahaston kokoelmasta koottu näyttely avautuu Kiasmassa 6. lokakuuta. Näyttelyyn lainataan lähes 90 teosta, jotka pitää huolellisesti pakata kuljetusta varten.

***

Poliitikon museoharjoittelu -kampanjan tavoitteena on tehdä näkyväksi museoiden toimintaa kulissien takana. Museoiden rahoituksesta suuri osa tulee julkisesta sektorilta ja siitä päättävät poliitikot niin valtakunnallisella kuin paikallisellakin tasolla.

Myös Rovaniemellä pidetään tärkeänä kutsua poliitikkoja tutustumaan museoiden tärkeään tehtävään kulttuurisen jatkumon ylläpitäjänä.

 

Lisätietoja kampanjasta