Kulttuuritalo Korundi Rovaniemen taidemuseo 2.9.2022

Rovaniemi-viikon tapahtumat Korundissa

Rovaniemen oma kaupunkifestivaali valloittaa Rovaniemellä 5.-11.9.2022.

Rovaniemi-viikolla Korundissa tapahtuu:

Maanantai 5.9.

Karvalakkiooppera taiteilijatapaaminen klo 17-18

Tuottajat Ina Hukki & Olli Tiuraniemi kertovat Karvalakkioopperan taustoista osana Rovaniemi-viikkoa. Vapaa pääsy. Tapahtuma on Korundi-salissa.

Karvalakkiooppera klo 19

Tarina luonnon ja ihmisen hyväksikäytöstä. Karvalakkiooppera läpivalaisee valtiota, valtaa sekä luonnon ja pienen ihmisen osaa valtiokoneen rattaissa. Oopperassa nousevat esille kysymykset luonnon uhraamisesta, syyllisyydestä, petoksesta, anteeksiannosta ja yhteisön voimaantumisesta sekä voiko luontoa, kulttuuria ja ihmisyyttä kohtaan tehdyn vääryyden antaa anteeksi.

Tiistai 6.9. 

Ihan pihalla! -opastus klo 10

Opastuksella tutustutaan Korundin piha-alueen taideteoksiin. Kierroksella kuulet teoksista, jotka kytkeytyvät osaksi lappilaista ja pohjoista tarinaa. Korundin Lapinkävijäntien puoleiset taideikkunat karttuvat vuosittain ja ovat graffititaiteelle tyypillisesti esillä vain elinkaarensa ajan. 

Opastus järjestetään säävarauksella. Oppaana Susanna Puolakka.

Keskiviikko 7.9.

Pala taidetta –opastus lounastajille klo 12

Korundi Kitchen & Café tarjoilee jälkiruoan taiteen muodossa keskiviikkoisin. Taidemuseon opas johdattaa lounastajan viikoittain vaihtuvan, huolella valikoidun teoksen äärelle ja esittelee teoksen mieltä hellivästi, lyhyesti, mutta lämpimästi. Kesto max. 10 min. Opastus sisältyy lounaan hintaan.

Torstai 8.9.

TaideTorstai klo 16-18

Myös Rovaniemi-viikon torstai on TaideTorstai, ja näyttelyihin on ilmainen sisäänpääsy kahden viimeisen tunnin ajan. Tervetuloa!

Perjantai 9.9

Uusien taideikkunoiden julkistus klo 15

Korundin Lapinkävijäntien puoleinen julkisivu saa jälleen uusia taideikkunoita. Rovaniemelle paluumuuttaneen Eemil Karilan ja Kittilässä asuvan taiteilijaduon Raisa Raekallion ja Misha del Valin uudet taideikkunat avautuvat Kotiseutupäivien ja Rovaniemi-viikon kunniaksi perjantaina 9.9. klo 15.

Siepakat: Tumman laineen rannat - Hukutettujen kylien tarina klo 20

Tumman laineen rannat on allasevakoiden kertomuksiin perustuva kansantanssiteos luonnosta, kotiseudusta ja juurettomuudesta. 

Lauantai 10.9.

Lapin sotilassoittokunta: Korundi IIi - Yksinäisellä rannalla klo 15

Vuoden 2022 kolmas Lapin sotilassoittokunnan Korundi -sarjan konsertti Yksinäisellä rannalla toteutetaan yhteistyössä Laivaston soittokunnan kanssa. Tervetuloa nauttimaan sinfonisen puhallinorkesterin soinnista, sekä monipuolisesta ja laadukkaasta puhallinmusiikista!

Sunnuntai 11.9.

Avoimet ovat klo 11-16

Rovaniemi-viikon kunniaksi vietetään taidemuseossa avoimia ovia, jolloin näyttelyihin on ilmainen sisäänpääsy koko päivän!

Veistoskävely klo 11

Lähde kävelemään Rovaniemen julkiset veistokset tutuksi!

Lähtö Korundin sisäpihalta klo 11.00
Opastus on maksuton ja kestää n. 1-1,1/2 h

Veistokset ovat kautta aikojen kuvanneet kansallisia sankareita ja ihanteita, sotilaita ja poliitikkoja, kirjailijoita ja taiteilijoita, johtajia ja johdettavia. Rovaniemen kaupungin julkiset veistokset ja muistomerkit kuvaavat kaupungin jälleenrakennuskauden jälkeistä aikaa. Veistosten tekijöinä on valtakunnallisesti kuuluisia kuvanveistäjiä.

Opastettu kävely järjestetään säävarauksella.
Tervetuloa mukaan!

Taiteilijatapaaminen: Markku Hirvelä klo 12 

Markku Hirvelä kertoo näyttelystään ja työskentelystään. Tämä matka -näyttely on avoinna viimeistä päivää. Taiteilijatapaamiseen on vapaa pääsy.

Puhelias Elias –musiikkinäytelmä klo 13

Puhelias Elias -musiikkinäytelmä avaa kauniisti lasten kokemusmaailmaa perheiden monimuotoistumisen keskellä. Esitys perustuu Essi Kummun samannimiseen lastenkirjaan, joka oli Finlandia-palkintoehdokkaana vuonna 2012. Esityksen kesto on n. 30 min, ja se on suunnattu erityisesti 4–10-vuotiaille sekä heidän vanhemmilleen.

 

Viikon muut tapahtumat löydät täältä:

Rovaniemi-viikko  5.-11.9.2022
https://www.rovaniemi.fi/Vapaa-aika/Rovaniemi-viikko-

Valtakunnalliset kotiseutupäivät 9.-11.9.2022
https://www.rovaniemi.fi/Ajankohtaista/Kotiseutupaivat

Muista myös:

Arkkitehtuurimuseon ja Designmuseon tuottama A&DO Labra oheisohjelmineen Korundin piha-alueella:
https://ado.fi/ado-labra-rovaniemella/