Kulttuuritalo Korundi Lapin kamariorkesteri 10.3.2022

Ko­run­dis­ta tuli Ro­va­nie­men en­sim­mäi­nen kuu­lo­es­tee­tön kult­tuu­ri­ti­la

Kulttuuritalo Korundin salissa on tapahtunut näkymätön muutos, joka tuo salin konsertit ja muut tilaisuudet uuden käyttäjäryhmän ulottuville. Salin katsomoon on asennettu induktiivinen äänensiirtojärjestelmä, jonka ansiosta kuulolaitteen käyttäjät saavat näyttämön äänet suoraan kuulolaitteeseensa.

Kymmenen vuotta sitten valmistuneessa Korundissa on jo aiemmin ollut äänensiirtojärjestelmä, mutta sitä on ollut hankala käyttää eikä se ole toiminut kunnolla. Nyt asennettu järjestelmä on standardoitu ja erittäin helppokäyttöinen. Kuulolaitteen käyttäjän tarvitsee vain napsauttaa laitteestaan T-asento päälle saadakseen näyttämön äänet laitteeseensa.

Lue lisää Uuden Rovaniemen artikkelista: https://www.lapinkansa.fi/silmukalla-esteettomyytta-korundista-tuli-rovaniem/4369427. Kirjoittaja: Leena Talvensaari.

Kuva: Opastekyltti Korundi-salin seinässä viestii, että salissa on induktiosilmukka. Kyltissä on myös kuuluvuuskartta, jonka vihreä väri kertoo, että salissa on hyvä kuuluvuus lähes joka puolella.