Kulttuuritalo Korundi Rovaniemen taidemuseo Lapin kamariorkesteri 16.3.2023

Korundissa tapahtuu Arctic Design Weekillä

Maailman pohjoisin muotoiluviikko Arctic Design Week järjestetään jälleen 20.-26.3.2023 Rovaniemellä. Katso mitä Korundissa tapahtuu Arctic Design Weekillä!

Naamiotanssiperformanssi
Ke 22.3. klo 18.00

Naamiotanssiperformanssi valtaa Arctic Design Weekillä Rovaniemen taidemuseon Taidetta tunteella -näyttelyn. Naamiotanssiperformanssissa yhdistyvät tanssitaiteilija Anniina Ukkosen ja naamiontekijä Johanna Oksasen yhteistyö, kun pellavasta virkattu torniojokilaaksolainen naamio herää henkiin käyttäjänsä mukana. Tapahtumaan on vapaa pääsy.

Levytyksen satoa heti tuoreeltaan
Ke 22.3. klo 19

Lapin kamariorkesterin palkitut levytykset saavat jatkoa. Uusimman levytyksen teoksia esitetään Arctic Design -viikon konsertissa, jossa solisteina ovat käyrätorvisti Ilkka Puputti ja kitarataiteilija Ismo Eskelinen.

Mitä on säveltaiteen design? Tähän kysymykseen vastaa Suomen säveltäjien grand old master, Kalevi Aho taiteilijatapaamisessa ennen konserttia klo 18 Korundi Kitchen & Caféssa.

Muista myös TaideTorstain työpajat!
Maaliskuussa torstaisin klo 16-18

Mitä saadaan aikaan, kun yhdistetään Taidetta tunteella- näyttelyn tarjoamaa vapaata ja värikästä ilmaisua sekä hyppysellinen decalcomaniaa? Inspiroivia ekspressionismin hengessä tehtyjä värikokeiluja kalvojen avulla ja ehkä vähän yllätyksellisiäkin kuvia.

Vapaa pääsy! Saavuthan paikalle viimeistään klo 17.15. Perheen pienimmät aikuisen mukana

Non Stop -keramiikkapaja lauantaina
La 25.3. klo 12-15

Tule kokeilemaan saven työstöä lauantain Non Stop -keramiikkapajassa!
- Museon pääsylipun hinnalla
- 1 pallo/ per osallistuja
- Kaikille avoin, perheen pienimmät aikuisen seurassa
- Max. 15 hlö pajassa yhtaikaa

Kupillinen musiikkia - kahden kauppa
La 25.3. klo 16
Vapaa pääsy

Maaliskuun lopun Kupillinen musiikkia piristää kuulijoita kahden soittajan teoksilla eli duetoilla. Korundin kahvilassa musisoivat Tatu Kantomaa, harmonikka, Nina Ronkainen, viulu, Pekka Niskanen, klarinetti, Laura Raudaskoski, huilu, Vesa Teittinen, kitara, Heli Haapala, huilu ja Oliver Davis, käyrätorvi.

Kahden kauppa myös Korundi Shopissa: The Mallows -vaahtokarkkimakeiset la 25.3. kaksi yhden hinnalla.

Ilkka Vainio - Koko Kansan Laulut, Elossa 61 v.
La 25.3. klo 19

Pitkän linjan musiikillinen monilahjakkuus Ilkka ”Ile” Vainio juhlii syntymäpäiviään kattavalla kiertueella, jonka ohjelmisto rakentuu artistin oman tuotannon lisäksi myös Juha Vainion ikonisista lauluista.  Konsertti tiivistää suomalaisen viihteen perustuksiin sementöidyn Vainion uran klassikoita ja yllätyksiä sisältäväksi kokemukseksi. Musiikillinen matka kuljettaa yleisön läpi rakastettujen Junnu Vainio -laulujen sekä Ilkan oman, kotimaisen musiikkihistorian viihdehelmiä sisältävän tuotannon.

Hyödynnä muotoiluviikon etu: Korundi Shopissa tuotteet -15%

Korundi Shop tarjoaa viehättävän valikoiman arktista designia ja taidetta. Laadukkaista paikallistuotteistamme käärit uniikit lahjat ja tuliaiset. ADW:n ajan saat Korundi Shopissa kaikista tuotteista -15% alennuksen (voimassa 21.-26.3., ei voi yhdistää muihin tarjouksiin).

Taidemuseon näyttelyt ADW:n aikana

Variaatioita Jenny ja Antti Wihurin rahaston kokoelmasta

Näyttelyssä on esillä Wihurin rahaston viimeisin kokoelmalahjoitus lähes kokonaisuudessaan. Teokset ovat muutamia poikkeuksia lukuun ottamatta vuosien 2020–2022 tuotantoa ja näyttävät, mitä nykytaiteen kentällä tapahtuu juuri nyt.

Taidetta tunteella – suomalaista ekspressionismia 1900-luvun alusta 1960-luvulle

Keskeisten suomalaisten ekspressionistien teokset antavat kattavan kuvan taidehistorian merkittävästä ajanjaksosta. Rosoisia, täyteläisiä ja kylläisiä sävyjä sisältävät teokset ovat puhutelleet suomalaisyleisöä jo reilun sadan vuoden ajan.

Hämärän maa – Nattens ekologi  – teoksia Jenny ja Antti Wihurin rahaston kokoelmasta

Hämärän maa on synkkä satu elämän rajallisuudesta ja siitä, kuinka kaikki elävä kietoutuu yhteen tällä planeetalla. Näyttelyn keskeinen teema on ihminen, hänen tekonsa ja niiden seuraukset.

Ding Dong – Teoksia Jenny ja Antti Wihurin rahaston kokoelmasta

Näyttelyn keskiössä ovat sarjakuvamaiset, humoristiset ja vähän eriskummalliset taideteokset. Rovaniemen taidemuseon Intoa taiteesta -hankkeen osallistujat eri puolilta Lappia ovat ehdottaneet omia toive- ja suosikkiteoksiaan, jotka ovat nyt osana näyttelyä.

Korundi on avoinna ti-su klo 11-18, tervetuloa vierailulle!