Lapin kamariorkesteri 20.2.2023
Lapin kamariorkesterin viikon tähtivieras on mezzosopraano Anne Sofie von Otter. Kuva Mats Bäcker.

Lapin kamariorkesterin historian kirkkain maailmantähti vieraana tällä viikolla!

Maailman kaikkien aikojen tunnetuimpiin mezzosopraanoihin kuuluva ruotsalaissyntyinen Anne Sofie von Otter saapuu Lapin kamariorkesterin vieraaksi.

Konsertit soivat torstaina 23.2. Korundissa ja perjantaina 24.2. Keminmaan kirkossa.

Yhdessä Kemin kaupunginorkesterin ja Meri-Lapin jousikvartetin kanssa musisoitavat konsertit johtaa John Storgårds.

Ohjelmassa on mm. klassikoiksi muodostuneita lauluja Schubertilta ja Sibeliukselta sekä ruotsalaisen Mikael Karssonin uudempaa musiikkia. Ilta on paitsi laulumusiikin riemujuhlaa myös orkestraalista hittiherkkua: konserteissa kuullaan mm. rakastettu Faurén Pavane sekä Mozartin sinfonia nro 40!

Valtavan diskografian omaava Anne Sofie von Otter on saanut levytyksistään lukuisia kansainvälisiä palkintoja ja tehnyt yhteistyötä sellaisten legendojen kanssa kuten kapellimestari Claudio Abbado ja muusikko Elvis Costello. Hän on maailmanlaajuisesti tunnettu soolo- ja oopperaesiintyjä.

Von Otter lauloi Suomen Kansallisoopperassa pääroolin Sebastian Fagerlundin menestysoopperaan Syyssonaatti, jonka maailmankantaesitys soi 2017.  Taiteilijalle tuttuja lavoja löytyy ympäri maailman Milanon La Scalasta New Yorkin Metropolitaniin ja Lontoon Covent Gardeniin.