Lapin kamariorkesteri 15.12.2023
Lapin kamariorkesterilaisia Korundin edessä. Kuva Harri Tarvainen.

Lapin kamariorkesterin kevään ohjelma on julkaistu!

Kamariorkesterin kansainvälinen kevät soi ulkomaisin vierain omia tähtiä unohtamatta!

Lapin kamariorkesterin kevään 2024 ohjelma sisältää kaikkiaan 26 konserttia, jotka soivat orkesterin kotisali-Korundin lisäksi mm. Hetan musiikkipäivillä ja Hiljaisuus-festivaalilla Kittilässä sekä peräti kolmella ulkomaan kiertueella Norjan Bodössä, Itävallan Klagenfurtissa sekä Färsaarten Tórshavnissa ISCM uuden musiikin festivaalilla.

Kevätkausi alkaa osuvasti Matkalle! -konsertilla torstaina 11.1. Korundissa, jossa solisteina loistavat orkesterin omat puhaltajat Heli Haapala, Sara Hakaste ja Alison Wormell. Kapellimestari John Storgårdsin johdolla kuultava ohjelma soi tutusti niin vanhaa kuin uutta musiikkia ja on samalla orkesterin lähtökuulutus matkalle Norjan Bodøseen. Bodøn Stormen konserttitalossa kyseistä ohjelmistoa kuullaan uudelleen ja Lapin kamariorkesteri yhdistää voimansa paikallisen Arktisk Filharmoni orkesterin kanssa solistinaan upea brittiviulisti Jennifer Pike ja kapellimestarinaan John Storgårds.

Seuraava Korundin konsertti soi perjantaina 1.2. ja silloinkin keskiössä ovat orkesterin omat muusikot. Äänessä / Sounds -konsertin ovat suunnitelleet orkesterin alttoviulisti Jussi Launonen ja käyrätorvisti Oliver Davis, joiden lempikamarimusiikki täyttää illan ohjelman. Erilaisissa kamarikokoonpanoissa musisoivat Lapin kamariorkesterin omat taiturit.

Kevään taiteilijavierailut aloittaa kanadalainen huippualttoviulisti Steven Dann, jonka luotsaamana orkesteri konsertoi torstaina 8.2. Korundissa ja perjantaina 9.2. Ranuan seurakuntatalolla. Muita kevään taiteilijavieraita ovat mm. saksalaisviulisti Florian Donderer, tanskalaishuilisti Janne Thomsen, lyömäsoitinvelho Colin Currie, kapellimestarit Adrien Perruchon ja Ruut Kiiski, sopraano Kaisa Ranta, klarinetisti Lauri Sallinen, nokkahuilisti Eero Saunamäki, musiikin monitaituri Marzi Nyman sekä upeat saamelaistaiteilijat Katarina Barruk ja Niillas Holmberg.

Resitaalisarjassa kuullaan keväällä Colin Currien perkussiotaidetta, Olli Mustosen pianismia, orkesterimme sellistin Juuli Holman ja ystäviensä barokkikonsertti sekä Marzi Nymaninkin kanssa konsertoivan harmonikkataituri Niko Kumpuvaaran konsertti.

Maakuntavierailuja orkesteri tekee kevään aikana Ranuan lisäksi Savukoskelle, Kuusamoon, Kemijärvelle ja Kittilään.

Yleisökonserttien lisäksi Lapin kamariorkesteri on kevätkauden aikana mukana Lapin yliopiston promootiojuhlallisuuksissa, Rovaniemen kaupungin Kansallisen veteraanipäivän tilaisuuksissa sekä valtakunnallisessa Taidetestaajat-hankkeessa, jonka elämykset toteutetaan yhdessä Rovaniemen taidemuseon kanssa.

Yhteistyö Lapin musiikki- ja tanssiopiston kanssa jatkuu ennen konsertteja kuultavien Pienten alkusoittojen muodossa kerran kuussa. Taitelijatapaamisia on keväällä neljä ja niissä vierailevat mukana mm. entinen Suomen Pankin pääjohtaja ja Suomen sinfoniaorkesterit ry:n edellinen puheenjohtaja Erkki Liikanen, kapellimestari John Storgårds, muusikko Eero Saunamäki, kapellimestari Ruut Kiiski ja taiteilija Marzi Nyman. Järjestelyissä on mukana Lapin kamariorkesterin kannatusyhdistys Lakka ry.

Keväällä yleisölle avoimia kenraaliharjoituksia on kaikkiaan kuusi ja ne sisältyvät myös kevään kausikorttiin, jolla pääsee peräti 10 konserttiin. Kausikorttien myynti käynnistyy Korundin lipunmyynnissä tiistaina 19.12.

Yksittäiset konserttiliput tulevat myyntiin tiistaina 2.1.24. Opiskelijaliput ja edut säilyvät saman hintaisina kuin syksyllä, ja kausikortin voi edelleen lainata Rovaniemen pääkirjastosta kirjastokortilla.

Orkesterin liput ovat myynnissä Korundin lipunmyynnissä sekä Lippupisteellä osoitteessa lippu.fi tai maksullisessa palvelunumerossa 0600 900 900.

Lämpimästi tervetuloa kevätkaudelle 2024!

Lisätiedot:
Intendentti Aino Kurki (2.1. alkaen)
0400 764469 tai aino.kurki (at) rovaniemi.fi