Lapin kamariorkesteri 16.5.2024
Raschèr Saxophone Quartet, pic Felix Broede

Lapin kamariorkesterin syksyn 2024 ohjelmisto on julkaistu!

Lapin syksy soi jälleen maailmantähdien ja omien virtuoosien käsissä, luvassa soivia kuriositeetteja ja rakastettuja klassikoita!

Lapin kamariorkesterin syksyn konserttiohjelmisto on julkaistu! Luvassa on tuttuun tapaan rakastettuja klassikoita, uutta ohjelmistoa ja solisteina musisoivat niin maailmantähdet kuin orkesterin omat virtuoosit.

Taiteellinen johtaja John Storgårds avaa syksyn kuuluisalla ohjelmistovainullaan rakennetulla konsertilla! Keskiviikkona 11.9. Korundissa soivassa konsertissa musisoidaan niin Faurén kuoleman 150-vuotisen kuin Pehr Henrik Nordgrenin syntymän 80-vuotisen rajapyykin hengessä, Arvo Pärtin kohdalle osuvaa syntymäpäivää kunnioittaen sekä Arnold Schönbergin 150-vuotisjuhlavuotta huomioiden. Solistinelikkona musisoi legendaarinen Raschér saksofonikvartetti, jonka kanssa Lapin kamariorkesteri on levyttänyt konsertissa kuultavana Nordgrenin konserton.

Päävierailija Olli Mustonen jatkaa vierailujaan syyskuussa niin orkesteri- kuin soolokonsertein. Toinen suomalainen maailman suurten estradien valloittaja, Pekka Kuusisto vierailee jälleen orkesterin kanssa ja tulkitsee konsertissa mm. Vivaldin tunnettuakin tunnetumman konserton Neljä vuodenaikaa.

Ensivierailunsa Lapin kamariorkesteriin tekevät saksalaiskapellimestari Georg Köhler, australialainen säveltäjä-alttoviulisti Brett Dean, norjalaisruotsalainen viulistikomeetta Johan Dalene sekä norjalainen pianisti Håvard Gimse. Orkesterin omat virtuoosit, pianisti Anna Laakso, käyrätorvisti Oliver Davis ja sellisti Juuli Holma loistavat myös solistitehtävissä.

Syksyn konserttilistausta voi selata verkkosivuillamme tästä. Tapahtumat löytyvät myös tapahtumakalenterista.

Syksyn hinnastot ja liput näet kätevästi tästä.

Syksyn kausikorttien myynti alkaa perjantaina 24.5.
Uutuutena kausikonsertteihin voi ostaa myös minikausikortin, johon voi sisällyttää vapaavalintaiset kolme konserttia kamariorkesterin syksykauden Korundin tapahtumista.

Yksittäisten lippujen myynti Lapin kamariorkesterin syksyn konsertteihin käynnistyy tiistaina 11.6.

Perjantaina 24.5. julkaistaan myös Lapin kamariorkesterin tuorein levytys, joka jatkaa orkesterin menestyksekästä yhteistyötä säveltäjä Kalevi Ahon kanssa. Kuuluisalla BIS-merkillä julkaistan levyn solisteina soittavat kitaristi Ismo Eskelinen sekä käyrätorvisti Ilkka Puputti. Levy on nauhoitettu Korundissa maaliskuussa 2023 ja kapellimestarina toimii John Storgårds.