Rovaniemen taidemuseo Kulttuuritalo Korundi 5.10.2023
Reidar Särestöniemi. Kuvaaja Heikki Rissanen.

Reidar Särestöniemen teoksia etsitään juhlavuoden näyttelyihin

Vuonna 2025 tulee kuluneeksi 100-vuotta Särestöniemen syntymästä

Särestöniemi oli yksi aikansa tunnetuimpia ja menestyneimpiä taiteilijoita, jonka teoksista suorastaan kilpailtiin ja jonka takia vaellettiin tiettömän taipaleen taakse värien ruhtinaan kotiin Särestöön, Kittilän Kaukoseen.

Reidar Särestöniemi kertoi Lapin Kansalle teoksistaan 50-vuotishaastattelussaan 1975: ” Mie teen näitä kuvia ja toivon, että jotakin parempaa ne ihmisille antavat. Mie kerron niissä, niinku taiteilijat ylhensäki, maailmasta, joka meillä on täällä.” Reidar sai aiheensa ympäröivän luonnon ohella omasta elämästään. Omien sanojensa mukaan hän tutki luontoa mutta katsoi samalla syvälle itseensä.

Särestöniemi-museo ja Rovaniemen taidemuseo etsivät Reidar Särestöniemen teoksia juhlanäyttelyä varten. Museot kokoavat juhlavuodeksi 2025 Särestöniemen teoksista näyttelyt, joissa esitellään mahdollisimman monipuolisesti taiteilijan teoksia ja hänen maailmaansa. Särestöniemi-museoon ja Rovaniemen taidemuseoon tulevat omat näyttelyt.

Toivomme, että Särestöniemen teosten omistajat ottaisivat yhteyttä Särestöön tai Rovaniemen taidemuseoon: Särestöniemi-museon museonjohtaja Anne Koskamo, anne.koskamo@sarestoniemenmuseo.fi, p. 040 136 1112 tai Rovaniemen taidemuseon amanuenssi Ulla Viitanen, ulla.viitanen@rovaniemi.fi, p. 040 626 7589.

Olemme kiitollisia kaikista Reidar Särestöniemeen ja hänen teoksiinsa liittyvistä tiedoista.