Rovaniemen taidemuseo 17.6.2024

Rovaniemen taidemuseo on saanut Erasmus+ liikkuvuusrahaa!

Rovaniemen taidemuseo tähtää sisältöjen ja toiminnan laadun sekä uusien asiakaspalvelukonseptien jatkuvaan kehittämiseen. Kansainväliset projektit, hankkeet ja liikkuvuuden edistäminen tarjoavat mahdollisuuksia syventää museohenkilökunnan ammatillista pätevyyttä ja lisätä tietoa museokentän tuoreimmista ilmiöistä.

Rovaniemen taidemuseo on saanut rahoituksen Erasmus+ aikuiskoulutukselle –liikkuvuushankkeelle vuosille 2024-2025. Erasmus+ tukee  kulttuuriorganisaatioiden kehittämistä eurooppalaisessa yhteistyössä. Kansainvälinen yhteistyö kehittää henkilöstön osaamista, kielitaitoa ja valmiuksia toimia kansainvälisessä ympäristössä sekä edistävää hyvien käytäntöjen vaihtoa ja verkostoitumista eri maiden kesken.

Rovaniemen taidemuseo on kansainvälinen asiantuntijaorganisaatio, jossa työskentelee innostuneita ja työhönsä motivoituneita huippuosaajia. Hyvän ammattitaidon ylläpitämiseksi täytyy seurata museokentän kansainvälisiä virtauksia. Liikkuvuusjaksot vahvistavat museohenkilökunnan ammatti-identiteettiä, kielitaitoa sekä rohkeutta kansainväliseen yhteistyöhön. Hanke auttaa meitä kehittämään uusia ratkaisuja uudistuvalla nykytaiteen kentällä niin näyttelyiden, kokoelmatyön kuin yleisötyön osalta.” iloitsee taidemuseon johtaja Riitta Kuusikko merkittävästä rahoituspäätöksestä. 

Kuva: Tatu Kantomaa / Rovaniemen taidemuseo