Lapin kamariorkesteri 7.2.2023
Lapin kamariorkesteri kiittää kaikkia tukijoitaan 50 vuoden varrelta! Kuva Arto Liiti.

Schnee voitti Emma-palkinnon!

Lapin kamariorkesterin viimeisin levytys on Vuoden klassinen levy 2022!

Lapin kamariorkesterin tuorein levytys 'Schnee' voitti Vuoden klassinen palkinnon perjantaina 3.2. Helsingissä pidetyssä Emma Gaalassa, joka kokoaa vuosittain yhteen musiikkialan valtakunnalliset ykkösnimet ja palkitsee eri kategorioissa lukuisia artisteja, yhtyeitä ja muita musiikkituotantoihin liittyviä tahoja.

'Schnee' on vuonna 2020 Korundisalissa levytetty albumi, joka sisältää Hans Abrahamsenin teoksen Schnee, 10 kaanonia yhdeksälle soittimelle. Teos yhdistää modernin sävelkielen talvisen sään ilmiöihin ja lumen leijailun kolmiulotteisuus kuuluu tallenteessa upeasti.

Pianisti Väinö Jalkanen muistelee projektia: 'Schnee' esitettiin konsertissa syyskaudella talven jo ollessa lähestymässä. Muutama kuukausi myöhemmin kokoonnuttiin uudestaan Korundiin tiiviisen äänityssessioon. Abrahamsenin hienon teoksen ja koko porukan hyvän yhteishengen lisäksi parhautta oli, että tämä tapahtui helmikuussa - lumihiutaleiden leijaillessa lempeästi niin Korundin ulkopuolella kuin levylle. Lumi oli vahvasti läsnä myös projektia juhlistaessamme.

Levytyksessä soittavat viulisti Reetta Kataja, alttoviulisti Taru Lehto, sellisti Lauri Angervo, huilisti Heli Haapala, oboisti Jonna Staas, klarinetisti Pekka Niskanen, pianistit Anna Laakso ja Väinö Jalkanen sekä lyömäsoittaja Mikael Heikkilä. Yhtyettä johtaa John Storgårds.

Levy on julkaistu Dacapo Records -merkillä ja sen on tuottanut, äänittänyt, editoinut ja masteroinut loistava Preben Iwan. 

Lapin kamariorkesteirn 'Schnee' -levytys on ehtinyt kerätä loistavia kotimaisia ja kansainvälisiä arvioita. Levy ylsi Gramophone 2022 Award finaaliin kolmen parhaan nykymusiikkilevytyksen joukkoon ja oli ehdolla myös yhdysvaltaisen ICMA (International Classical Music Award) palkinnon saajaksi. Boston Globe -lehti puolestaan rankkasi levyn vuoden 2022 maailman kymmenen parhaan levytyksen ykköseksi.

Lisätiedot:
Intendentti Inka Puhakka
etunimi.sukunimi (at) rovaniemi.fi