Kulttuuritalo Korundi Rovaniemen taidemuseo Lapin kamariorkesteri 27.1.2023

Taidetestaajat jälleen elämysten äärellä Korundissa!

Taidetestaajat vie jälleen tulevana lukuvuonna kaikki Suomen kahdeksasluokkalaiset kokemaan ja arvioimaan taidetta. Vierailukohteiksi on valittu monipuolisesti eri taiteenlajien edustajia ja 84 eri kohdetta ympäri maan.

Taidetestaajat Korundissa

Kulttuuritalo Korundissa elämyksen taidetestaajille tuottavat yhteistyössä Rovaniemen taidemuseo ja Lapin kamariorkesteri. Luvassa on Soiva kuva –kokonaisuus, jossa taidetestaajat pääsevät todistamaan musiikin ja kuvataiteen kohtaamista kiehtovalla tavalla, kun kuullun kokemus määrittää visuaalisen tekemisen suunnan.

Mitkä taidetestaajat?

Taidetestaajat on Suomen Kulttuurirahaston, Svenska Kulturfondenin ja Opetus- ja kulttuuriministeriön rahoittama monivuotinen hanke, jonka tarkoitus on tarjota  koululaisille ikimuistoinen taide-elämys ja kimmoke koko elämän mittaiseen kulttuurin harrastamiseen.

Kahdeksasluokkalaiset ovat taiteen yleisönä vielä noviiseja ja tarvitsevat tukea sekä taide-elämykseen valmistautumiseen että sen purkamiseen. Siksi taidetestauselämyksiä tarjoavilta organisaatioilta edellytetään erityisen huolellista panostamista vierailua tukevaan yleisötyöhön, esimerkiksi taidekokemuksen etko- ja jatkotyöskentelyyn liittyen.

Taidetestaajien vierailukohteet lukuvuonna 2023–2024: https://taidetestaajat.fi/news/lukuvuoden-2023-24-vierailukohteet-on-valittu

Lisätiedot:
Kaija Kähkönen
Museolehtori, Rovaniemen taidemuseo
040 359 4702

Inka Puhakka
Intendentti, Lapin kamariorkesteri
0400 764 469

Sähköpostiosoitteet ovat muotoa etunimi.sukunimi (at) rovaniemi.fi