Kehitämme päivittäistä toimintaamme alati vastuullisemmaksi. Ympäristövastuu tarkoittaa meille konkreettisia tekoja omassa toiminnassamme.
Olemme sitoutuneet säästämään luonnon resursseja ja lisäämään positiivisia ympäristövaikutuksia matkallamme kohti ympäristövastuullisempaa toimintatapaa. Ravintoloidemme raaka-aineet tulevat mahdollisimman läheltä ja museokaupoistamme löydät pienten paikallisten tekijöiden tuotteita. Kumppaneissa suosimme niin ikään paikallista.
Korundi on onnistuneesti läpäissyt Ekokompassi-ympäristöohjelman ja ansainnut sertifikaatin. Korundi on saavuttanut myös Sustainable Travel Finland (STF) -merkin osoituksena arvokkaasta ja pitkäjänteisestä työstä kestävän matkailun eteen. STF-ohjelma on Visit Finlandin koordinoima Suomen matkailualan yhtyeinen vastuullisuusohjelma.
Ympäristölupauksemme Korundissa
- Vastuullisuusasioiden huomioiminen ja kehittäminen ovat osa päivittäistä toimintaa ja arvojamme.
- Haluamme konkreettisilla teoilla osoittaa sitoutumisemme ympäristöasioiden hallinnan jatkuvaan kehittämiseen ja näin yritystoimintaan liittyvien ympäristövaikutusten minimoimiseen.
- Kierrätämme aina kun se on mahdollista ja pyrimme jatkuvasti vähentämään jäteasemille kulkeutuvan jätteen määrää.
- Kierrätämme polttokelpoisen jätteen, muovin, biojätteen, lasin, metallin, paperin, kahvin purut, kartongin, rasvat, vaarallinen jätteet esim. paristot sekä sähkölaitteet.
- Otamme huomioon ympäristö- ja vastuullisuusnäkökulman hankintoja sekä investointeja tehdessämme.
- Suosimme kestotuotteita, käyttäen kertakäyttötuotteita ainoastaan hygieniasyistä.
- Suosimme museokaupan tuotteissa paikallisia ja lähialueen taiteilijoita sekä tuottajia.
- Mainoksissa ja painotöissä suosimme paikallisia yrittäjiä sekä pyrimme minimoimaan paperisen materiaalin.
- Pidämme kirjaa vaarallisista jätteistä, esim. paristot ja olemme myös vaihtaneet paristoja ladattaviin malleihin.
- Kannustamme asiakkaita kierrättämään jätteet ja olemme hankkineet eri kierrätyspisteitä yleisiin tiloihin.
- Pidämme työyhteisössämme ympäristötietoisuutta yllä säännöllisellä viestinnällä ja erilaisilla tempauksilla.
- Viestimme vastuullisuudesta ja kestävästä toiminnasta asiakkaille ja sidosryhmille eri kanavissa.
- Kumppanivalinnoissa suosimme paikallista osaamista ja palveluita.
Café, lounas ja catering
- Pyrimme vähentämään ruokahävikkiä jokapäiväisessä ravintolatoiminnassamme, johon kuuluu lounas, kahvilatoiminta ja catering palvelut erilaisissa tilaisuuksissa.
- Meillä on aina tarjolla kasvisvaihtoehto lounaalla sekä vitriini- ja tilaustuotteissamme.
- Lounaan hävikkiruokaa on mahdollista ostaa mukaan ResQ- sovelluksen kautta.
- Osallistumme ruokahävikki -kampanjoihin, esim. Hävikkiviikko.
- Vastuullisuusteemat ovat esillä ravintolassamme. Meillä on mm. kierrätyskalusteet, kierrätysservietit lounaalla sekä ständit, jotka kannustavat ottamaan sen verran kuin syö.
- Tuomme tuotteiden ominaisuuksia esille paikan päällä, mm. merkinnöillä lähi-, luomu- tai Reilun Kaupan tuote.
- Käytämme puhtaita raaka-aineita sekä lähituotteita mahdollisimman paljon, esim. poro, pienet kalat, muikku, kirjolohi, jäätelöt, osa kuohuviineistä sekä oluet.
- Suosimme paikallisia tekijöitä ja teemme yhteistyötä paikallisten toimijoiden kanssa.
- Vältämme kertakäyttöastioiden käyttöä aina kun se on mahdollista ja suosimme biohajoavia materiaaleja.
- Kokousvedet ovat ensiluokkaista hanavettä pullotetun veden sijaan.
- Kannustamme tilaisuus- ja kokousasiakkaitamme keräämään aina ennakkoilmoittautumiset, jotta tarjoilutuotteita on juuri oikean verran.