Áron Mojzer

Fagotti, äänenjohtaja

Áron Mojzer on innokkaana orkesteri- ja kamarimuusikkona esiintynyt lukuisilla festivaaleilla niin Suomessa kuin ulkomailla. Hän on soittanut muun muassa Helsingin kaupunginorkesterin, Tampere filharmonian, Jyväskylän kaupunginorkesterin sekä Joensuun kaupunginorkesterin riveissä ja syksystä 2022 alkaen Áron on toiminut Lapin kamariorkesterissa fagotin äänenjohtajana.

Merkittävimpiä solistiesiintymisiä ovat olleet konsertit Radion sinfoniaorkesterin, Sinfonietta Rigan sekä Sibelius-Akatemian kamariorkesterin kanssa.

Áron soittaa mielellään myös jazzia ja tekee yhteistyötä Helsingissä toimivien jazz-muusikoiden Casimir Ekmanin ja Péter Gyárfásin kanssa. Inspiraatiota musisoinnilleen hän hakee Lapin luonnosta sekä jazz-levytysten maagisesta maailmasta.

Áron aloitti fagotin soiton 12-vuotiaana Lapin musiikkiopistossa Antal Mojzerin oppilaana. Sittemmin hän on opiskellut Sibelius-Akatemiassa Jussi Särkän johdolla valmistuen musiikin kandidaatiksi vuonna 2020. Áron vietti vuodet 2019-2020 opiskelijavaihdossa Hochschule für Musik Karlsruhessa opettajanaan David Tomas Realp sekä CNSMD Lyonissa opettajaan Carlo Colombo. Áron on valmistunut Musiikin maisteriksi Bence Bogányin fagottiluokalla Hochschule für Musik, Theater und Medien Hannoverista.