Hanna Parviainen

II viulun soolosoittaja

Ennen siirtymistään Lapin kamariorkesterin II viulun soolosoittajaksi, Hanna Parviainen toimi Tampere Filharmonian II viulun varaäänenjohtajana lähes 10 vuotta. Kokkolalaislähtöinen viulisti suoritti opintonsa sekä Sibelius-Akatemiassa että Geneven musiikkikorkeakoulussa opettajinaan Kaija Saarikettu, Tero Latvala ja Mihaela Martin. Hanna on tehnyt myös mm. 2.konserttimestarin viransijaisuuksia sekä Lapin että Keski-Pohjanmaan Kamariorkestereissa sekä lyhyempiä sijaisuuksia Suomen Kansallisoopperan orkesterissa, HKO:ssa ja Tapiola Sinfoniettassa.

Orkesterityön ohella Hanna on toiminut myös opetustehtävissä: Hän on perehdyttänyt ammattiopiskelijoita orkesterityön pariin toimien opettajana Tampereen Ammattikorkeakoulun alaisessa Orkesteriakatemiassa sekä ohjaten ja liidaten opiskelijaorkesteriperiodin Keski-Pohjanmaan Ammattikorkeakoulu Centriassa. Lisäksi hän on toiminut viulunsoiton tuntiopettajana em. laitoksissa.

Hanna on myös aktiivinen kamarimuusikko, joka esiintyy säännöllisesti eri kokoonpanoissa. Esiintymispaikoista mainittakoon Kangasala Classic, Kiteen Kamarikonsertit ja Faunin iltapäivä -kamarimusiikkisarja Tampereella. Hän on perehtynyt myös barokkiviulun saloihin ja esiintynyt mm. Pirkanmaan Barokin järjestämissä konserteissa.

Solistisissa tehtävissä hänet on nähty niin Keski-Pohjanmaan Kamariorkesterin, Kuopion Kaupunginorkesterin kuin Sibelius-Akatemian sinfoniaorkesterinkin edessä. Kuopion viulukilpailussa hän saavutti kolmannen sijan vuonna 2015.