Jussi Launonen

Alttoviulu, äänenjohtaja

Jussi Launonen aloitti musiikin opintonsa Itä-Helsingin musiikkiopistossa vuonna 2002. Soitin oli alun perin viulu, jossa Launosta opettivat Krister Ehrlund, Yvonne Frye ja Lauri Untamala. Rakkaus kamariorkesterissa soittamiseen syttyi Helsingin juniorijousissa Géza Szilvayn ja Jukka Rantamäen johdolla. Orkesterin riveissä Launonen pääsi kerryttämään äänenjohtajakokemusta jo nuorella iällä ja tutustumaan niin kotimaan kuin Euroopan konserttisaleihin.

Muutaman monialaisen sivupolun kautta Launonen päätyi Sibelius-Akatemiaan opiskelemaan alttoviulua Atso Lehdon oppilaana. Hän on myös saanut kamarimusiikkiopetusta muun muassa Marko Ylöseltä, Teemu Kupiaiselta ja Kaija Saariketulta sekä soittanut Sibelius-Akatemian sinfoniaorkesterissa huippukapellimestarien johdolla. Launonen valmistui kandidaatiksi syksyllä 2022.

Lapin kamariorkesteriin Launonen tuli ensimmäisen kerran elokuussa 2022. Sijaisuutena alkanut pesti vaihtui vakituiseksi viraksi vuodenvaihteessa 2023. 

Alttoviulun soiton ohella Launosen kiinnostuksen kohteita ovat esimerkiksi 1970-luvun bassokitarasoundit, sähköviululla loihditut ambient-äänimaisemat sekä avannon tarjoamat tauot ajattelusta.