Lauri Angervo

Soolosellisti

Lauri Angervo aloitti sellonsoiton kahdeksanvuotiaana Länsi-Helsingin musiikkiopistossa Kari Lindstedtin johdolla. Vuodesta 1987 hänen opettajinaan ovat toimineet Arto Noras, Josef Schwab sekä Alexander Baillie. Lauri on opiskellut Sibelius-Akatemian lisäksi Berliinissä Hochschule für Musik Hanns Eislerissa sekä Hochschule für Künstessä Bremenissä. Hänen muusikon uransa suunnannäyttäjiä ovat olleet mm. Amadeus-kvartetti, Ari Angervo, Robert Cohen, Frans Helmersson, Janne Saksala, György Sebök ja Mstislav Rostropovits.

Lauri Angervo on toiminut Lapin kamariorkesterin soolosellistinä vuodesta 2004. Hän on konsertoinut kotimaan lisäksi lukuisissa Euroopan maissa, Japanissa ja Kiinassa sekä kamarimuusikkona että orkesterin solistina. Angervo on kuulunut Selin-kvartettiin, joka voitti ensimmäisen palkinnon Concertino Praga- kilpailussa 1988.

Angervo on soittanut monissa orkestereissa ja yhtyeissä. Niistä mainittakoon mm. Avanti!, Radion Sinfoniaorkesteri, Suomen Kansallisoopperan orkesteri, Oriol-Ensemble (Berliini), Ensemble Modern (Frankfurt), Helsingin Festivaaliorkesteri ja Deutche Kammerphilharmonie (Bremen).

Angervo aloitti F.M. Alexander-tekniikan opinnot 1995 ja valmistui Alexander-tekniikan opettajaksi keväällä 2003 Berliinissä Dan Armonin johdolla