Riikka Silvonen

II viulun varaäänenjohtaja

Riikka Silvonen opiskeli Joensuun konservatoriossa ja valmistui muusikon opintolinjalta vuonna 1990. Vuonna 1989 hän jatkoi opintojaan Pariisin kansainvälisessä konservatoriossa. Diplomi-tutkintonsa Riikka suoritti ulkomaisten jatko-opintojensa päätteeksi v. 1993 Lontoossa Royal Academy of Musicissa. Riikka on myös osallistunut useille kotimaassa järjestettäville mestarikursseille, joiden lisäksi hän on täydentänyt opintojaan kursseilla Pariisissa ja Lontoossa.

Riikka Silvonen aloitti muusikkona Rovaniemellä vuonna 1993 ja hän toimii Lapin kamariorkesterissa 2. viulun äänenjohtajana. Riikalle kamarimusiikin soittaminen on ollut rakasta jo lapsesta asti, joten hän on viihtynyt hyvin Lapin kamariorkesterissa. Orkestereiden solistina ja kamarimuusikkona Riikka Silvonen on esiintynyt Pohjoismaissa ja Baltiassa, sekä Keski- ja Etelä-Euroopassa.

Riikka on myös suorittanut musiikkiterapian perusopinnot ja hän on kiinnostunut taiteen yhteiskunnallisista mahdollisuuksista laajemminkin. Lapinhulluna hän nauttii luonnossa liikkumisesta, erämaavaelluksista, hiihto- ja melontaretkistä tai ihan vain marjanpoiminnasta.