Näyttelyliput

11 / 8 / 5 €
Hinnasto
Liput verkosta

Avoinna tällä viikolla

Ti-Pe 11-18

La-Su 11-16

TaideTorstai

Maksuton sisäänpääsy joka torstai klo 16-18

Sijainti

Lapinkävijäntie 4
96100 Rovaniemi
Sijainti kartalla

Taidemuseon kokoelmat ovat aikamme peili

Rovaniemen kaupungille lahjoitettu Jenny ja Antti Wihurin rahaston kokoelma on yksi Suomen merkittävimmistä nykytaidekokoelmista. Tällä hetkellä kokoelma sisältää yli 3 500 teosta ja se karttuu edelleen noin 60 lahjoituksen vuosivauhtia. Alkunsa vuonna 1947 saanut kokoelma antaa kattavan kuvan suomalaisen nykytaiteen kehityksestä ja sisältää teoksia niin nuorilta lahjakkuuksilta kuin vanhemmilta mestareiltakin. 

Kokoelmasta voi nähdä, kuinka taiteen sisällöt ja menetelmät ovat muuttuneet vuosien varrella. Varhaisimmat teokset ovat lähinnä grafiikkaa, pieniä veistoksia ja maalauksia. Teosten koko on kasvanut ja mukaan ovat tulleet erilaiset materiaalikokeilut, installaatiot sekä valokuva- ja videotaide.

Rovaniemen kaupungin kokoelma on pääosin sijoitettuna kaupungin yksiköihin, julkisiin tiloihin ja toimistoihin. Kaupungin kokoelmaan ja muihin pienempiin, Rovaniemen taidemuseon hallinnoimiin kokoelmiin kuuluu noin 2 000 teosta. Kokoelmien painopiste on lappilaisten ja Lapista lähtöisin olevien taiteilijoiden tuotannossa.

Wihurin rahaston kokoelma ja kokoelmaselain

Tutustu kokoelmaamme ja etsi omat suosikkiteoksesi

Selaa kokoelmaa