Näyttelyliput

11 / 8 / 5 €
Hinnasto
Liput verkosta

Avoinna tällä viikolla

Ti-Su 11-18

TaideTorstai

Maksuton sisäänpääsy joka torstai klo 16-18

Sijainti

Lapinkävijäntie 4
96100 Rovaniemi
Sijainti kartalla

Me olemme Rovaniemen taidemuseo

Rovaniemen taidemuseon tarina sai alkunsa 17.  lokakuuta 1986, kun Jenny ja Antti Wihurin rahasto lahjoitti taidekokoelmansa Rovaniemen kaupungille. Wihurin rahaston kokoelma on kasvanut vuosien saatossa noin 500 teoksesta 3500 teoksen kokoelmaksi ja on nyt yksi merkittävimmistä suomalaisen nykytaiteen kokoelmista. Se tarjoaa kattavan kuvan suomalaisen taiteen kehityksestä 40-luvulta tähän päivään, muuttuviin materiaaleihin ja yhä lisääntyvien tekniikoiden kirjoon. Vuosittain karttuvaan kokoelmaan voit tutustua useissa erilaisissa teemanäyttelyissä ja sähköinen kokoelmaselain on vapaasti asiakkaiden käytössä.

Taidemuseon vierailevissa näyttelyissä maailma avautuu pohjoisesta perspektiivistä. Niin kotimaiset kuin kansainvälisetkin pohjoisen taiteen tekijät luovat kuvaa taiteen ajankohtaisista ilmiöistä arktisella alueella. Lapin alueellista vastuumuseotehtävää kantavan Rovaniemen taidemuseon näyttelytoiminnan keskeinen teema on pohjoisuus ja arktiset alueet.

Näyttelyiden yhteyteen suunnitellaan kattava ja saavutettava taidekasvatusohjelma työpajoineen. Taiteen tutkimusta ja yleisötyötä toteutetaan yhteistyössä Lapin yliopiston taiteiden tiedekunnan sekä Rovaniemen taidemuseon ystävät ry:n kanssa.

Kurkkaa museoon virtuaalikierroksella!

Olemme Lapin alueellinen vastuumuseo

Rovaniemen taidemuseolle on myönnetty vastuumuseotehtävä vuodesta 2020. Alueeseen kuuluu 12 Lapin kuntaa: Enontekiö, Inari, Kemijärvi, Kittilä, Pelkosenniemi, Posio, Ranua, Rovaniemi, Salla, Savukoski, Sodankylä ja Utsjoki.

Rovaniemen taidemuseon tehtävänä on toimia taiteen asiantuntijana sekä edistää alueellista yhteistyötä, kulttuuriperinnön tallentamista ja digitaalista saatavuutta. Rovaniemen taidemuseo neuvoo ja ohjaa kuntia, seurakuntia, taiteilijoita, taideyhdistyksiä ja harrastajia sekä tutkii ja dokumentoi lappilaista ja saamelaista taidetta yhdessä Lapin yliopiston kanssa.

Rovaniemen taidemuseon ystävät ry.

Rovaniemen taidemuseon ystävät ry. on perustettu vuonna 2005. Ystävät ovat mukana Rovaniemen taidemuseon toiminnassa tukemalla museotyötä ja taiteen tutkimusta. Heitä on jo liki 100. Ystävät haluavat edistää kuvataiteen asemaa ja olla linkki museon ja yleisön rajapinnassa.

Yhdistys kerää varoja taidemuseon yleisötyöhön ja järjestää luentoja, taiteilijatapaamisia ja muita tapahtumia kuvataiteen eri osa-alueilta. Jäsenet saavat alennusta taidemuseon tuottamista julkaisuista ja museokaupan tuotteista lukuunottamatta taideteoksia.

Jäsenmaksut
Perusjäsen / 20 € / vuosi
Eläkeläiset, työttömät, opiskelijat / 10 € / vuosi
Ainaisjäsen / 150 € / kertamaksu
Tukijäsen ( yhteisö, yritys) / 100 €

Kysy lisää ja liity jäseneksi:
rovaniementaidemuseonystavat(at)gmail.com

Toimintakertomus

Tutustu vuoden 2022 toimintaamme

Lataa PDF