Näyttelyliput

11 / 8 / 5 €
Hinnasto
Liput verkosta

Avoinna tällä viikolla

Ma suljettu

Ti-Su 11-18

TaideTorstai

Maksuton sisäänpääsy joka torstai klo 16-18

Sijainti

Lapinkävijäntie 4
96100 Rovaniemi
Sijainti kartalla

Intoa taiteesta

Intoa taiteesta -hankkeen sisältö pohjautuu 2020 toteutettuun Virtaa taiteesta -hankkeesta saatuihin lupaaviin tuloksiin. Jatkohankkeessa toteutetaan etänä toimiva palvelua, joka sisältää videoyhteyden kautta taidemuseon näyttelyyn tutustumisen ja siihen liittyvän työpajatoiminnan. Hanke kohdennetaan erityisesti aikuissosiaalityön piirissä oleville ryhmille. Etäpalvelun työpajoja ovat suunnittelemassa myös etsivän nuorisotyön kautta muodostetut nuorten ryhmät ja Wihurin kokoelman taiteilijat ovat mukana kertomassa omasta taiteestaan sekä työskentelystään.

Etätyöpajojen sisällöt vaihtuvat sen mukaan mikä näyttely on esillä Rovaniemen taidemuseossa. Hankkeen aikana toteutetaan yhteensä noin 10 erilaista työpajakokonaisuutta ja työpajaosuudet liittyvät aina meneillään olevaan näyttelyyn. Livelähetykset taiteilijahaastatteluineen tallennetaan ja tilaajilla on mahdollisuus katsoa ne myös jälkikäteen osittain tai kokonaan.

Palvelun tilaajana voivat olla kuntien nuorisotyöntekijät, aikuissosiaalityöntekijät, kuntien kulttuuritoimijat, opettajat tai kolmannen sektorin toimijat. Intoa taiteesta - opastukset ja työpajat ovat maksuttomia.

Intoa taiteesta -hankepäällikkö 
Kaija Kähkönen
p. 040 359 4702
kaija.kahkonen@rovaniemi.fi

 
NAN - Northern Art Network

NAN on arktisen alueen taidemuseoiden, taideorganisaatoiden ja taidehistorian tutkijoiden verkosto, joka tukee olemassa olevaa yhteistyötä ja kokemusten vaihtoa. Arktisen taiteen ja yhteisen kulttuuriperinnön saavutettavuus on verkoston päätavoite. Rovaniemen taidemuseo ja Anchoragen museo Alaskasta perustivat verkoston vuonna 2014. Verkostoon kuuluu jäseniä Ruotsista, Norjasta, Islannista, Grönlannista Venäjältä, Alaskasta ja Kanadasta sekä Sveitsistä.


Verkosto tähtää avoimeen, kriittiseen ja luovaan keskusteluun taiteesta ja kulttuuriorganisaatioista. Tarkoituksena on nostaa esille arktisten alueiden taiteen, kulttuuriperinnön ja taidekasvatuksen merkitystä sekä jakaa tietoa asiantuntijoille, tutkijoille ja suurelle yleisölle. Kokemusten vaihtaminen ja innovatiivinen yhteistyö kehittää ja vahvistaa museoiden käytäntöjä ja luo lujan perustan tuleville projekteille.