Näyttelyliput

11 / 8 / 5 €
Hinnasto
Liput verkosta

Avoinna tällä viikolla

Ti-Su 11-18

TaideTorstai

Maksuton sisäänpääsy joka torstai klo 16-18

Sijainti

Lapinkävijäntie 4
96100 Rovaniemi
Sijainti kartalla

Intoa taiteesta

 

 

Intoa taiteesta -hankkeen sisältö pohjautui 2020 toteutettuun Virtaa taiteesta -hankkeesta saatuihin lupaaviin tuloksiin. Jatkohankkeessa toteutettiin etänä toimivaa palvelua, joka sisälsi videoyhteyden kautta taidemuseon näyttelyyn tutustumisen ja siihen liittyvän työpajatoiminnan. Hanke kohdennettiin erityisesti aikuissosiaalityön piirissä oleville ryhmille. Etäpalvelun työpajoja olivat suunnittelemassa myös etsivän nuorisotyön kautta muodostetut nuorten ryhmät. Wihurin rahaston kokoelmataiteilijat olivat mukana kertomassa omasta taiteestaan sekä työskentelystään.

Etätyöpajojen sisällöt vaihtuivat kulloisenkin Rovaniemen taidemuseossa esillä olevan näyttelyn mukaan. Hankkeen aikana toteutettiin yhteensä noin 10 erilaista työpajakokonaisuutta ja työpajaosuudet liittyivät aina meneillään olevaan näyttelyyn. Livelähetykset taiteilijahaastatteluineen tallennettiin ja tilaajilla oli mahdollisuus katsoa ne myös jälkikäteen osittain tai kokonaan.

Palvelun tilaajina olivat kuntien nuorisotyöntekijät, aikuissosiaalityöntekijät, kuntien kulttuuritoimijat, opettajat tai kolmannen sektorin toimijat. Intoa taiteesta - opastukset ja työpajat olivat maksuttomia.

Intoa taiteesta -hankepäällikkö 
Kaija Kähkönen
p. 040 359 4702
kaija.kahkonen@rovaniemi.fi

Intoa taiteesta

  Runsaasti kuvitettu hankejulkaisu kertoo miten etäpalvelu alueella toteutettiin ja millaisen vastaanoton se sai.

Tutustu hankejulkaisuumme

NAN - Northern Art Network

NAN on arktisen alueen taidemuseoiden, taideorganisaatoiden ja taidehistorian tutkijoiden verkosto, joka tukee olemassa olevaa yhteistyötä ja kokemusten vaihtoa. Arktisen taiteen ja yhteisen kulttuuriperinnön saavutettavuus on verkoston päätavoite. Rovaniemen taidemuseo ja Anchoragen museo Alaskasta perustivat verkoston vuonna 2014. Verkostoon kuuluu jäseniä Ruotsista, Norjasta, Islannista, Grönlannista Venäjältä, Alaskasta ja Kanadasta sekä Sveitsistä.


Verkosto tähtää avoimeen, kriittiseen ja luovaan keskusteluun taiteesta ja kulttuuriorganisaatioista. Tarkoituksena on nostaa esille arktisten alueiden taiteen, kulttuuriperinnön ja taidekasvatuksen merkitystä sekä jakaa tietoa asiantuntijoille, tutkijoille ja suurelle yleisölle. Kokemusten vaihtaminen ja innovatiivinen yhteistyö kehittää ja vahvistaa museoiden käytäntöjä ja luo lujan perustan tuleville projekteille.